Τερκενλής: Κλείνει 70 χρόνια και ανανεώνεται

Δημοσιεύτηκε: 03/09/2018 - 17:19

Εβδομήντα χρόνια κλείνει το ιστορικό κατάστημα Τερκενλής, το πρώτο της αλυσίδας, στην οδό Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία κλείνει 70χρόνια ζωής και ανανεώνεται.

Το κατάστημα που άνοιξε το 1948 ο Σταύρος Τερκενλής και αποτελεί τη ναυαρχίδα της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων ανακαινίστηκε πλήρως ακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς.
Σημειώνεται ότι η αλυσίδα αριθμεί σήμερα συνολικά 19 σημεία σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ανακαινιστεί.

Η ιστορία της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων η οποία έχει γίνει γνωστή για τα τσουρέκια της, ξεκινά το 1926 όταν ο νεαρός έφηβος Σταύρος Τερκενλής - προσφυγόπουλο από την Μ. Ασία - ξεκινάει να εργάζεται σε ηλικία 12 ετών σ’ ένα από τα κεντρικότερα και πιο γνωστά αρτοζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή.

Το 1948 ξεκινάει η επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειας Τερκενλή στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής με την ίδρυση, του πρώτου καταστήματος από τον Σταύρο Τερκενλή στις οδούς Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία, όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Μετά από 40χρόνια αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ενός υφιστάμενου καταστήματος ο Παύλος Τερκενλής «ανοίγοντας πανιά» για την δημιουργία μιας αλυσίδας ιδιόκτητων και συνεργαζόμενων καταστημάτων, κάνοντας το Brand γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Το 2007 η αλυσίδα επεκτείνεται και στην Αττική, δημιουργώντας το πρώτο κατάστημα στο Χαλάνδρι. 

Να σημειωθεί ότι η Τερκενλής, που έχει μπει δυνατά και στο χώρο του catering, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, δημιουργώντας cafe, self service cafe, καταστήματα λιανικής αλλά και σημεία για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών σε αεροδρόμια, σταθμούς λεωφορείων και τονσιδηροδρομικό σρα. Θεσσαλονίκης.

Όλο το δίκτυο της εταιρείας, στηρίζεται παραγωγικά, διοικητικά και εκπαιδευτικά, στο σύγχρονο συγκρότημα που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Ραιδεστό, σε 8.000 τ.μ.

πηγη:insider.gr