Γαντζωμένοι στις καρέκλες Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης...

Δημοσιεύτηκε: 31/03/2021 - 14:20

Δεν αφήνουν την καρέκλα με τίποτα Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, οι δύο εκ των τριών υποψηφίων προέδρων (Φασούλας και Παπανικολάου) και πολλοί βετεράνοι διεθνείς μπασκετμπολίστες (Χριστοδούλου, Ρεντζιάς, Ιωάννου και Φιλίππου) βρίσκονται στα μέλη της προσωρινής διοίκησης. Εκτός έμεινε ο έτερος υποψήφιος Βαγγέλης Λιόλιος.
Η εμπειρία του απερχόμενου Δ.Σ. ΕΟΚ αποτέλεσε το βασικότερο κριτήριο των επιλογών του Πρωτοδικείου για την σύνθεση της προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δικαστής όρισε συνολικά 10 πρόσωπα που έχουν διατελέσει επί σειρά ετών μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και ουσιαστικά έδωσε στον 82χρονο ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ την πλειοψηφία για να ελέγξει και το νέο Δ.Σ. που συγκροτηθεί σε σώμα εντός των επόμενων ημερών.
Αναλυτικά τα μέλη της προσωρινής διοίκησης: Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρώην πρόεδρος ΕΟΚ), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), Αριστείδης Γολέμης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης (πρώην γ. γραμματέας ΕΟΚ), Δημήτρης Αγγελόπουλος, Σωτήρης Κολοσούσας, Κώστας Παρίσης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης, Αλεξόπουλος, Άγγελος Παπανικολάου, Νίκος Φιλίππου, Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Σάββας Λόρτος, Νίκος Νικολόπουλος, Μπάμπης Μαρκάκης, Σπύρος Μπάκουλας, Σταύρος Δουβής, Χρήστος Μήλας, Κώστας Ασημακόπουλος, Αναπληρωματικά μέλη: Μιχάλης Βακαλόπουλος, Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Ρόζης.
Από τα 22 μέλη της προσωρινής διοίκησης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «ελέγχει» τουλάχιστον τα δέκα (δηλαδή τα μέλη της απερχόμενη διοίκησης αλλά και τον νυν υποψήφιο Άγγελο Παπανικολάου και τους συν αυτώ), οπότε η λογική λέει ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για να εκλεγεί πρόεδρος και της προσωρινής διοίκησης που έχει ως σκοπό να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές.
Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει σίγουρα πέντε μέλη, ενώ τρία ή τέσσερα έχει η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος δεν συμπεριελήφθη στην σύνθεση της προσωρινής διοίκησης. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Νίκος Φιλίππου, ο οποίος προτάθηκε στην διοίκηση Πρωτοδικείου από τον διοικητικό ηγέτη του Προμηθέα, αλλά διατηρεί στενούς δεσμούς με τον «ισχυρό άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ και δύσκολα θα του εναντιωθεί.
Με δεδομένο ότι στόχος της προσωρινής διοίκησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών, όπως ορίζει και η τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού που θα ψηφιστεί σήμερα, κλειδί θα αποτελέσει η στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όσον αφορά στην τέλεση των αρχαιρεσιών. Αν μπει στην διαδικασία να ζητήσει την ένταξη νέων σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τότε η εκλογική διαδικασία είναι πιθανό να τραβήξει και να μην διεξαχθεί μέχρι τις 31 Μαϊου, όπως ορίζει η τροπολογία που θα ψηφιστεί.