«Χάλκινη» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη

Δημοσιεύτηκε: 30/09/2019 - 23:00

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,85μ., και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ.
Οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη, όπως και των υπολοίπων αθλητριών, άρχισαν από τα 4,50μ. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 υπερέβη αυτό το ύψος όπως και τα 4,70μ. με την πρώτη προσπάθεια. Στα 4,80μ. έριξε τον πήχη με τα πόδια αλλά το δεύτερό της άλμα ήταν εκπληκτικό.
Έξι αθλήτριες πέρασαν τα 4,80μ.
Στο ύψος των 4,80μ. φάνηκαν ποιες αθλήτριες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν. Από τις 12 που είχαν υπερβεί τα 4,70μ., μόλις έξι πέρασαν τα 4,80μ. Ανάμεσά τους δεν ήταν οι Ολυμπιονίκες Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) και Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).
Η πρώτη που βρέθηκε πάνω από τα 4,85μ. ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και ακολούθησε η Αντζέλικα Σιντόροβα, η Ρωσίδα που αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία. Η Κατερίνα με το δεύτερο άλμα της κατέκτησε και αυτό το ύψος. Η Χόλι Μπραντσόου είχε δύο άκυρα στα 4,85μ., και επιχείρησε να κάνει ένα άλμα στα 4,90 αλλά έριξε τον πήχη.
Οι αθλήτριες που πέταξαν πάνω από τα 4,90μ.
Η Σάντι Μόρις και η Αντζέλικα Σιντόροβα με πολύ ωραίες προσπάθειες «πέταξαν» πάνω και από τα 4,90 ενώ η Κατερίνα είχε άκυρο το πρώτο άλμα. Η πρωταθλήτριά μας, που είχε εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, αποφάσισε να ρισκάρει, να αφήσει αυτό το ύψος, και να συνεχίσει με τις δύο αντιπάλους της στα 4,95μ. Είχε όμως δύο άκυρα άλματα, με το δεύτερο να δείχνει ότι το «έχει» και αυτό το ύψος.
Η μόνη που πέρασε πάνω από τα 4,95μ. ήταν η Σιντόροβα, η οποία κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο με δεύτερη την Αμερικανίδα.
 
“Ξεπέρασα τον εαυτό μου”
Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στη Ντόχα μετά από την επιτυχία της και είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενη με αυτό το μετάλλιο. Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν δύσκολο αγώνα υψηλού επιπέδου κάνοντας φετινό ρεκόρ. Στον σημερινό αγώνα δεν αισθανόμουν όσο καλά αισθανόμουν στον προκριματικό. Παρόλα αυτά έκανα αυτό που έπρεπε, ξεπέρασα τον εαυτό μου, ενώ είχα πολύ καλή τρίτη προσπάθεια στα 4,95 μέτρα. Σήμερα η Σιντόροβα και η Μόρις ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα».
Η Στεφανίδη θα παραμείνει στην Ντόχα, αφού έχει μπροστά της μία ακόμη αναμέτρηση, τις εκλογές στην επιτροπή αθλητών της IAAF, στην οποία είναι υποψήφια και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εκλογής, αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινότητα του στίβου παγκοσμίως και με πολλές επιτυχίες.
“Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω με ένα ακόμη μετάλλιο”
Τη χαρά της για ένα ακόμη μετάλλιο μοιράστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη με τους φίλους της στα social media.
Σε ανάρτησή της λίγη ώρα μετά τον αγώνα της Κυριακής που την έφερε στην τρίτη θέση η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έγραψε χαρακτηριστικά:

«ΚΑΙ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ 4.85Μ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ».