''Δείπνο στο σκοτάδι'' απόψε στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: 17/04/2019 - 09:10

H λογική των "Dark Dinners" είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Πρόκειται για δείπνα που πραγματοποιούνται μέσα στο απόλυτο σκοτάδι αυξάνοντας τη γαστρονομική απόλαυση των συμμετεχόντων.

Μία δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας όπου βλέποντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν

To 2017 έγινε για πρώτη φορά ένα τέτοιο δείπνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Δείπνο στο Σκοτάδι».
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Τετάρτη 17 Απριλίου και ουσιαστικά είναι μια δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας όπου βλέποντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο SANTA ROSA καθώς θα έχουν γίνει στον χώρο οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν απόλυτο… σκοτάδι. Όπως μάθαμε, 90 με 100 άτομα δήλωσαν συμμετοχή και θα κινηθούν στον χώρο χωρίς συνοδό.
*Να σημειώσουμε ότι οι προσκλήσεις για το δείπνο έχουν εξαντληθεί και ότι η επίδειξη πρόσκλησης είναι απαραίτητη κατά την είσοδο.