Διάσημος εφοπλιστής δώρισε στολές Πολιτικής Προστασίας στον Πύργο

Δημοσιεύτηκε: 31/03/2021 - 16:55

Μια μεγάλη προσφορά με κοινωνικό πρόσημο δέχτηκε ο Δήμος Πύργου και συγκεκριμένα 15 ολοκληρωμένες στολές (ένδυση και υπόδηση) για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών, δωρεά του γνωστού εφοπλιστή και διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιου Μαρτίνου. Τις στολές παρέλαβε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, επικεφαλής της Υπηρεσίας, ο οποίος με τη σειρά του τις έδωσε στην αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου Αγγελική Διονυσοπούλου.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον κ. Μαρτίνο και το μεγάλο του ενδιαφέρον για την περιοχή και τις ανάγκες του Δήμου, καθώς ακολουθεί και άλλη δωρεά 8.000 μασκών. “Σήμερα παραλάβαμε μια προσφορά 15 στολών, ενδυμασία και υπόδηση, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και της εθελοντικής ομάδας. Μια προσφορά του μεγάλου μας εφοπλιστή και διοικητή του Αγίου Όρους Αθανασίου Μαρτίνου.
 Ο κ. Μαρτίνος είναι ένας άνθρωπος που βοηθά πολύ τον Δήμο Πύργου, και επιδεικνύει τεράστια ευαισθησία για την περιοχή και τα προβλήματά μας. Μας έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεσή μας να εξυπηρετεί σε καταστάσεις που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την προσφορά, όπως και για τις 8.000 μάσκες που μας δώρισε και θα παραλάβουμε σύντομα. Ευχόμαστε ο Θεός να έχει καλά τον ίδιο και την οικογένειά του και θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε τουλάχιστον με ψυχισμό αυτά τα οποία μας προσφέρει.
Ακόμη πιο πολύτιμη για μας είναι η σκέψη του, ότι είμαστε στο χώρο της ευαισθησίας του και πολλές φορές οι πράξεις είναι χαμηλότερες από τις προθέσεις και την αγάπη που χρειάζεται ο τόπος μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου. Επιπλέον, συνεχάρη τους ανθρώπους της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας για το πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελούν. “Ένα έργο που απαιτεί πολλές γνώσεις, ελοχεύει κινδύνους και απαιτεί πολλές φορές έντονα στοιχεία αυταπάρνησης και γενναιότητας γιατί αντιμετωπίζουν διαρκώς έκτακτες καταστάσεις. Και η περιοχή μας έχει τέτοια προβλήματα όπως πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές…
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις 15 στολές της δωρεάς ανήκει στον ίδιο τον δήμαρχο Πύργου, ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Μια αρμοδιότητα, που όπως ο ίδιος δήλωσε και με την ιδιότητα του γιατρού πάντα τον εξίταρε. “Ίσως κάποιους να τους …ξενίζει να βλέπουνε τον δήμαρχο με την Πολιτική Προστασία να μαζεύει σκουπίδια στην παραλία ή να είναι στην «πρώτη γραμμή» στη φωτιά. Έχουμε όμως μια άλλη αντίληψη του τι σημαίνει επικεφαλής. Ο επικεφαλής δεν είναι στο γραφείο αλλά είναι μπροστά! Η μάχη δεν δίνεται ούτε στα λόγια, ούτε στα γραφεία, ούτε στα μπαλκόνια”.