Ηλεία: Την ώρα που πνιγόταν το παιδί του, έσωζε ένα άλλο - Μυρσίνη

Δημοσιεύτηκε: 07/10/2019 - 13:20

Η οικογένεια των μεταναστών στη Μυρσίνη θα έφευγε για Γερμανία - Λίγο πριν την αναχώρηση έχασε το παιδί της...
 
 Την στιγμή που ο πατέρας φρόντιζε ένα παιδάκι φιλικής του οικογένειας που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και χρειαζόταν μεταφορά σε νοσοκομείο, το δικό του ξέφευγε από την προσοχή του και έπαιρνε τον δρόμο για την παραλία όπου λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε πνιγμένο!
Ήταν το δεύτερο προσφυγόπουλο που πνίγεται στη Μυρσίνη. Τον Οκτώβριο του 2016 ένα παιδάκι είχε πνιγεί στα νερά της βροχής που είχαν γεμίσει τότε την πισίνα η οποία σήμερα είναι περιφραγμένη.
Χθες το μεσημέρι ένα άλλο προσφυγόπουλο μόλις 30 μηνών ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του, πήγε στην παραλία και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε πνιγμένο. Η τετραμελής οικογένεια προσφύγων από την Συρία σε λίγες μέρες θα έφευγε για την Γερμανία.
Το σημείο που βρέθηκε νεκρό το παιδί
 
Ο  Γιώργος Αγγελόπουλος, Συντονιστής Τομέα Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, που βρέθηκε την ώρα του περιστατικού στη Δομή  για άλλο λόγο αφηγείται τι συνέβη:
«Δυστυχώς  χάσαμε ένα αγοράκι δυόμιση ετών , η οικογένεια του οποίου, κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, είχε ετοιμάσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, τα διαβατήριά τους, τα οποία θα παραλάμβανε μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να αναχωρήσουν, με πιθανότερο προορισμό τη Γερμανία.
Γύρω στις 12.15 το μεσημέρι κλήθηκα, πάλι κατά τραγική σύμπτωση, από τον πατέρα του παιδιού για ένα άλλο παιδάκι που είχε παρουσιάσει αλλεργία από κάτι που έφαγε.
Μιλώντας με τον παιδίατρο,  κ. Τασόπουλο, υπεύθυνο του ΚΥ Γαστούνης μου είπε ότι η κατάσταση του παιδιού χρήζει ασθενοφόρου, και εγώ, όπως είναι η πάγια τακτική μου, πήγα στη δομή για να συντονίσω τη μετάβαση του παιδιού  στο ασθενοφόρο.
Πηγαίνοντας στη δομή είδα μια ελαφρά κινητοποίηση, ανθρώπους να ψάχνουν τον μικρό. Μάλιστα, προσφέρθηκα και ο ίδιος να βοηθήσω αναζητώντας το παιδί στον εξωτερικό χώρο.
Γύρω στις 12.45, όταν το ασθενοφόρο έστριβε για να παραλάβει το περιστατικό με την αλλεργία, άκουσα τους πρόσφυγες να με φωνάζουν.  Κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί. Πήγα προς το μέρος τους και είδα το παιδί βρεγμένο με κάποια  φύκια στα μαλλάκια του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Μπήκε αμέσως στο ασθενοφόρο και έφυγε.
Αργότερα, με ειδοποίησαν οι γιατροί ότι το παιδί ήταν νεκρό και ότι έπρεπε να το ανακοινώσω και στους γονείς».
Ο συντονιστής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος
Ερωτηθείς ο κ. Αγγελόπουλος πώς βρέθηκε  το παιδί στην παραλία, καθώς ο χώρος είναι περιφραγμένος, απάντησε πως δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι πράγματι ο χώρος είναι μεν περιφραγμένος, έχοντας και τις ανάλογες σημάνσεις. Όπως επισήμανε, όμως, ο χώρος δεν είναι φυλακή και όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να πάει στην παραλία.
«Ρώτησα για το παιδί και μου είπαν ότι το βρήκαν σε συγκεκριμένο σημείο (περίπου 40 μέτρα δεξιά της  περίφραξης, προς την καφετέρια)  όπου αργότερα παρουσία και του Λιμεναρχείου, το υπέδειξαν .
Ο κ Αγγελόπουλος που ζει καθημερινά επί τέσσερα χρόνια την καθημερινότητα των προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή της Μυρσίνης, έκανε λόγο για τραγικό γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι ο ίδιος νιώθει σαν να έχασε ένα μέλος από την οικογένειά του.
πηγη