Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι

Δημοσιεύτηκε: 05/05/2021 - 10:00

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον Δήμο Μεσολογγίου για τα νέα κρούσματα κορονοϊού που κατανεμήθηκαν στην χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αφορούσε τις τελευταίες 48 ώρες.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα agriniopress.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 61 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία 18 αφορούν το Αιτωλικό, 14 στο Μεσολόγγι, τέσσερα στο Νεοχώρι και τρία στο Ευηνοχώρι. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε διενέργεια rapid tests σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό, με αρκετό κόσμο ήδη να σπεύδει, ώστε να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο.
Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες. Μάλιστα, θεωρείται πιθανή η έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, εξαιτίας και της κατάστασης που επικρατούσε στο Αιτωλικό, με αρκετούς κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν, ότι σε πλήθος περιπτώσεων τα υγειονομικά μέτρα πήγαν… περίπατο.
Τα σημερινά αποτελέσματα των rapid tests σίγουρα θα δώσουν μία σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση, ωστόσο είναι γεγονός, ότι ο Δήμος Μεσολογγίου κατέγραψε περισσότερα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε λίγες μόνο ώρες συγκριτικά με… ολόκληρες περιφερειακές ενότητες όπως αυτή των Ιωαννίνων και της Αχαΐας.