Αναβιώνει η δολοφονία του στρατιώτη. Το δείπνο που βάφτηκε με αίμα

Δημοσιεύτηκε: 24/02/2021 - 20:45

 Για την 1η Νοεμβρίου 2021 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενη για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας, με ελαφρυντικό, μια 35χρονη κάτοικο Πηγαδίων Καρπάθου, που κατηγορήθηκε για το φόνο του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη, Αδάμ Βεσσάλα, που υπηρετούσε στο 95 ΤΕ Καρπάθου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο προχώρησε συγκεκριμένα σε επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας εις βάρος της από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής της κάθε 1η του μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της. Για υπόθαλψη εγκληματία κρίθηκε ένοχος ένας 46χρονος κάτοικος του ίδιου νησιού και του επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με 3ετή αναστολή.
Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι υπήρξε κατ’ επανάληψη θύμα κακοποίησης από τον 30χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ότι ο θάνατός του επήλθε από ατύχημα.
Στην αίτηση, που είχε υποβάλει δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, κατέστησε σαφές, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει γνωστή διαμονή και μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτη φυγής. Επεσήμανε ακόμη ότι τελούσε σε κατάσταση άμυνας και ότι ο θάνατος επήλθε από ατύχημα.
Στην διάταξη της κ. Ανακρίτριας, με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις 20-02-2014 και κατόπιν εορτασμού της Τσικνοπέμπτης στην οικία της μητέρας της κατηγορουμένης, θύμα και κατηγορουμένη κατέληξαν στις 22:00 ο μεν πρώτος και 22:15 η δε δεύτερη, στην κοινή τους οικία, όπου έλαβε εκ νέου χώρα διαπληκτισμός για ασήμαντη αιτία…
Αρχικώς θύτης και θύμα λογόφεραν σε έντονους τόνους, εκτοξεύοντας ύβρεις εκατέρωθεν, ενώ εν συνεχεία άρχισαν να χειροδικούν, χτυπώντας ο ένας τον άλλο έντονα. Λόγω της σωματικής διάπλασης του θύματος και της υπέρτερης φυσικής του δύναμης, έναντι της κατηγορουμένης, η τελευταία κατευθύνθηκε προς το κοινό τους δωμάτιο, προκειμένου να προστατευτεί. Πλην όμως το θύμα την ακολούθησε και επιτέθηκε εκ νέου σε αυτή, αφού με τα γυμνά του χέρια έσκισε το κολάν της.
Τότε η τελευταία, αφού απεγκλωβίστηκε από τις λαβές του θύματος, έτρεξε προς την κουζίνα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έσπασε ένα ποτήρι νερού και το κάρφωσε βίαια στο στήθος του θύματος, που την είχε ακολουθήσει και βρισκόταν τη στιγμή εκείνη πίσω της. Αποτέλεσμα ήταν ο 30χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.
Στην ίδια διάταξη αναφέρεται παραπέρα ότι η κατηγορουμένη προσπάθησε να συγκαλύψει την πράξη της, τοποθετώντας τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο, μεταφέροντας το θύμα πάνω στο κρεβάτι, με τη βοήθεια της μητέρας και του κουμπάρου της, τους οποίους εν τω μεταξύ ειδοποίησε τηλεφωνικώς.