ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ:Ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις ανά πόλη

Δημοσιεύτηκε: 27/02/2020 - 22:20

Αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που παραδοσιακά διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, να ματαιωθούν τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα λόγω του κοροναϊού.
 
“Θα βγούμε και δεν θα μας το απαγορεύσει κανείς…”
Στην Πάτρα  τα πληρώματα της παρέλασης του καρναβαλιού δηλώνουν την πρόθεσή τους να βγουν κανονικά στον δρόμο, αγνοώντας τους κίνδυνους που υπάρχουν: “Θα βγούμε και δεν θα μας το απαγορεύσει κανείς…”, φέρεται να λένε.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει: “τα καρναβάλια τα διοργανώνουν οι Δήμοι και όχι ο Υπουργός”, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση ματαίωσης των εκδηλώσεων.
Πάτρα: Οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία
Την ίδια ώρα, καταγράφονται στην Aχαϊκή πρωτεύουσα οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων σε δωμάτια ξενοδοχείων.
Το οικονομικό κόστος για τις τοπικές κοινωνίες φαίνεται να αποτιμάται περισσότερο από τη δημόσια υγεία…
Στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πατρέων, με συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προέδρων του Καρναβαλιού, Ήρας Κουρή, και του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη. Στο τέλος της σύσκεψης αναμένονται ανακοινώσεις για την ακύρωση των παρελάσεων και λοιπών καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Αντιδράσεις σε Ξάνθη και Κρήτη
Αντιδράσεις καταγράφονται επίσης τόσο στην Ξάνθη, όσο και στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Φορείς των πόλεων εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στην απόφαση λόγω των προετοιμασιών και των εξόδων που έχουν γίνει για το τριήμερο αυτό.