Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αιτήσεων

Δημοσιεύτηκε: 29/06/2020 - 18:30

Την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τοεπίδομα παιδιού Α21 ανακοίνωσε οΟργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση έως τα μέσα του Ιουλίου, οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)(www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.
Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού 
Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.